Podejrzewam, iż dzieje się tak podczas wykorzystania wszystkich zmysłów. Idealnie ze sobą współgrają. Harmonijnie, bez zakłóceń, z coraz większą mocą łączą się w jeden potężny twór.
Całkiem możliwe, że to istota duszy i świadomego doświadczenia podświadomości.
To może być to.
Tak więc spróbuje zrealizować poniższe przepisy i sprawdzić założenia w praktyce.
ten pochodzi z tej strony.
Zielony chłodnik weekendowy
1 ogórek
1 avocado
2 zielone cebulki
sok z 1 limonki
1 szklanka jogurtu naturalnego (albo sojowego jeśli jesteś uczulona/y na nabiał)
1 szklana wody
Zmiksuj ogórek i avocado oraz cebulkę (najlepiej w blenderze), a następnie dodaj pozostałe składniki i miksuj aż zupa nabierze gładkiej konsystencji. Jeśli uznasz, ze nie jest zbyt rzadka - dodaj więcej wody. Serwuj z pietruszka i szczypta pieprzu cayenne.
Avocado jest doskonałym źródłem witamin A, B, C i E a także fosforu i magnezu.
Ogórek dostarcza witamin A, B, C, K, kwas foliowego, niacynę oraz potas.
Po tym powinno zrobić się zdrowo.Ingrédients : Pour la pâte : 100 g de biscuits secs - 50 g de beurre - 30 g de sucre - Pour la garniture : 75 g de beurre en morceaux - 60 g de sucre - 2 oeufs - 30 g de maizena - 300 g de fromage frais (type ricotta) - 1 CS de thé matcha en poudre.
Réduisez les biscuits en miettes tres fines dans un mixeur. Faites fondre le beurre dans une casserole a feux doux, ajoutez les biscuits écrasés et le sucre. Étalez cette pâte au fond de 4 cercles sur une épaisseur de 5 mm environ en appuyant pour tasser un peu la pâte. Enfournez a 180° et faites cuire 10 mm environ. Sortez du four et laissez refroidir.
Pour la garniture, battez le beurre et le sucre puis ajoutez les oeufs un par un, puis la maizena et le thé vert. Battez le fromage et incorporez-le au mélange. Versez la préparation dans chaque cercle (beurrés) et faites cuire 30 a 40 minutes a 180°.
Sortez du four et laissez refroidir pour saupoudrer un peu de thé vert sur le dessus…
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz